2004-ben rakattam a nyaralómban cserépkályhát, amelyet az átépített 25 cm-es tégla kéménybe kötöttek. A kályha felülete elég a kétszintes ház valamennyi helyiségében egyenletes hőfokot teremteni. Csak a befűtés volt kényelmetlen, ugyanis ha hideg volt a kémény, aprófából egy kis máglyát kellett eltüzelnem a kéménytisztító nyílásban, hogy felmelegedjen a kémény, mert csak ekkor tudta kihúzni a füstöt a kályha égésteréből. Ha ezt elmulasztottam, a füst még a kéményből is visszafelé áramlott beterítve az egész épületet! Ha a parázsra még rátettem pár kuglit, a tűztér kinyitott ajtaján jött a füst.

Az interneten találtam a POLMAR huzatszabályozóra. A honlapon közzétett telefonszámon léptem kapcsolatba Kiss János Úrral. Megbeszéltünk egy időpontot, amikor a nyaralóm fűtését méréseivel tesztelte. Megállapította, hogy a kémény kifogástalan, a kályha kéménybekötése szorul némi módosításra, amit egy ismerős kályhás szakembere végez el. Tájékoztatott a huzatszabályozóval elérhető kedvező hatásokról. Megbeszéltük a munka elvégzésének időpontját.2010. május 3.-án Kiss János 9-re pontosan jött a kályhásával. Befűtöttem a szokásos bonyolult módszeremmel. A kémény tetején a kilépő füst 60 fokos volt. A kályhás kibontotta a kályha tetejét, és kitágította a kéménybekötés felé menő nyílást, meg kikormozott. A kibontás után és a tetejére tett POLMAR huzatszabályozó hatására a kilépő füst hőfoka felment 145 fokra! A tűztér ajtaját kinyítva nem ömlött rajta a füst. Azóta a begyújtás előtt sem kell előmelegíteni a kéményt!Ami még a huzatszabályozó előnye, a megtakarítás. Kétkedéssel fogadtam Kiss Úr tájékoztatóját e tárgyban, de az azóta tapasztaltak bizonyították azt, hogy abban semmi túlzás nem volt! Azelőtt a kályha minden csempéjének felmelegítéséhez háromszor tele kellett raknom a tűzteret. A POLMAR huzatszabályozó működése óta ennek eléréséhez elég egyetlen rakat. A huzatszabályozó ugyanis a kályhában tartja az energiát, így kevesebb fával fűthető az fel. A termékkel, de nem utolsósorban a kapott szolgáltatás minőségével, kultúráltságával, a pontossággal nagyon meg vagyok elégedve. Elismerésem!

Szántó László Hosszúpereszteg-Szajki-tavak, 2010. június 21.

Engem az győzött meg, hogy Kiss úr felajánlotta: próbáljam ki, két hétig használjam, és ha beválik, csak akkor fizessek érte. Annyi bóvli dologgal találkozik az ember, úgy gondoltam ez is csak egy a sok közül.

Akkor még élt édesapám, aki a fűtő volt, mondtam: papa, ha tényleg annyi a megtakarítás, mint amit Kiss úr állít, akkor megvesszük. Ő nem nagyon hitte, hogy működik. A próba hétletelte után édesapám is meggyőződött róla, hogy a berendezés tényleg tudja azt, amit Kiss úr állított: a kéthétre bekészített fa fele megmaradt. Egyszerűen nem tudtunk több fát eltüzelni, hiába akartuk a kazánt rakni a fa nem égett el, és a házban is jó meleg volt.

Azóta nagyon sok embernek beszéltem a berendezésről, azt tapasztaltam, hogy nekem sem akarják elhinni, hogy tényleg ennyire jó. Nehéz az emberekkel megértetni, hogy ez a berendezés mire képes!Volt nálunk a kéményseprő és érdeklődve nézte, hogy segít-e valamit az a micsoda a kéményen? Amikor belenézett a kéménybe meglepődve tapasztalta, milyen tiszta és száraz, szinte söpörni sem kell. Örülök, hogy megvásároltam a Polmar kémény huzatszabályzót, nekem sokkal könnyebb a fűtés, ritkábban rakok a tűzre, kevesebb fát kell behordani és kevesebb fát is vettünk az idén, mint a korábbi években.

Nekemez a második telem, amióta a szabályzót felszereltük, a megtakarításokkal az végére megtérül a berendezés ára, utána már minden évben hasznot hoz. Ez egy jó befektetés volt.

A berendezést nem kell szervizelni, nincs benne mozgó alkatrész, nem romlik el. Ajánlom mindenkinek és örülök, hogy a sors összehozott Kiss úrral.

Emmer István - Ikervár

". Mi Fejér megyében lakunk,. egy régi Körmend típusú kazánunk van, évekig nem használtuk most a gázár miatt próbáljuk használni, de rengeteget küzdünk vele. A fa felviszi a vizet 65-75 fokra, de max 2 óra alatt leég..kipróbáltuk a szenet azzal 4-hat órát is elmegy, de ha nem a drága zsákos barna szenet rakjuk bele, akkor kátrányosodik. 

Kazánt nem szeretnénk másikat venni, erre lehet huzatszabályzót szerelni, reméljük az Önök rendszere működhet nálunk is.

Köszönöm válaszát Czifra Péter .."

Megoldás és eredmények a Polmar huzatszabályzóval - Péter levele 2011 január

".Ne haragudj, hogy eddig nem írtam, nagyon sok a munka szerencsére és a kazánnal is vártam, hogy lássuk milyen eredményeket érünk el. Örömmel jelentem, hogy a beruházás már idén meg fog térülni. Egyrészt egy csepp füst nincs a kazánban, se begyújtáskor se később, tavaly még a lakásban is volt egy kis füst. Másrészt 140.000 ft-ért vettünk fát(akác) és úgy néz ki , hogy elég lesz egész télre. Ez azt jelenti, hogy átlag 28.000 ft-ból fűtünk ez óriási javulás, tavaly ez az összeg 65.000-70.000ft volt. Másik jó hír, hogy a kazán hófehérre van kiégve, tavaly nem győztük a kátrányt leszedni. A vízhőfok 80fok a kazán szerint a te mérésed szerint ez 70fok, tökéletesen melegíti a házat mínusz 15fokban is. A hőmérséklet a házban 18-21 fok, tavaly alig ment 18fok fölé.

 Még egyszer nagyon köszönjük."